👆 Печиво "Топлене молоко": калорійність, склад, користь і шкода

  1. Калорійність печива "Топлене молоко"
  2. Харчова та енергетична цінність печива "Топлене молоко"
  3. Що входить до складу печива "Топлене молоко"
  4. Користь і шкода печива "Топлене молоко"

Печиво «Топлене молоко» ніжне на смак, має приємний аромат, відмінно підходить до чаю, стане прекрасним доповненням до полуденка, сніданку або ланчу. Також його використовують для приготування тортів і тістечок, змащуючи стопками кремом. Скільки печенюшок можна з'їсти без шкоди для фігури? Сьогодні ми розповімо, скільки калорій в печиво "Пряжене молоко", ну а рішення, скільки печива в день можна, щоб не погладшати, залишається за вами.

Сьогодні ми розповімо, скільки калорій в печиво Пряжене молоко, ну а рішення, скільки печива в день можна, щоб не погладшати, залишається за вами

Калорійність печива "Топлене молоко"

Скільки калорій в одній печеньки пряжене молоко? Розрахунок слід зробити, відштовхуючись від показників на 100 грам. Цей показник може варіюватися і складати 520 ккал, але іноді менше - до 450 ккал. Багато що залежить від складу і пропорцій, передбачених виробником при виготовленні печива. Рецепти «Топлене молоко» відрізняються незначно, смакові якості залишаються приблизно на одному рівні.

В середньому кожне печиво важить 17 грам (в залежності від виробника можуть бути інші розміри форм, що відповідно впливає на вагу). Тому можна припустити, що калорійність топленого молока печиво становить 90 кілокалорій на одну штуку.

Харчова та енергетична цінність печива "Топлене молоко"

У 100 грамах продукту міститься:

- в середньому 7 м білка;

- 26 р жирів;

- 63 м вуглеводів.

Середній показник інших видів печива по калорійності і харчової цінності знаходиться на низькому рівні (в середньому 420 ккал за 100 грам більшості інших видів).

Однак у порівнянні з іншими низькокалорійними солодощами, рецепти яких не припускають використання вершкового масла або маргарину, калорійність печива "Топлене молоко" підвищена: 100 грам продукту задовольняє потребу організму у вуглеводах на 22% для середньостатистичної людини. 70% складу печива - вуглеводи, 13% - білки, 17% - жири.

Що входить до складу печива "Топлене молоко"

Печиво пряжене молоко, склад якого ми розглянемо, включає такі вітаміни: РР, Н, Е, В, йод, цинк.

Склад за інгредієнтами може відрізнятися, але незначно. Стандартний рецепт виготовлення продукту включає:

Читайте також

- борошно пшеничне першого ґатунку;

- цукор;

- маргарин;

- інвертний сироп (містить кілька видів складових, в тому числі стабілізаторів і смакових ароматизаторів);

- розпушувачі;

- емульгатор;

- сіль.

У домашніх умовах можна приготувати «Топлене молоко» без додавання стабілізаторів, емульгаторів і деяких інших складових.

Скільки калорій в молоці з печивом, приготованим вдома? Для цього вважаємо калорійність всіх вживаних продуктів, потім зважуємо печиво, яке було приготовлено, вираховуємо загальну кількість калорій, ділимо на вагу (для розрахунку на 100 грам). Якщо продукт вживається з молоком, додаємо калорійність молока (в залежності від жирності може варіюватися калорійність).

Користь і шкода печива "Топлене молоко"

Калорії печива пряжене молоко - один з мінусів його вживання. Незважаючи на це, рекомендується вживати 1-2 печеньки на добу будь-якій людині, оскільки в його складі міститься чимало корисних для організму білків. Білки рослинного походження, натуральні, добре засвоюються організмом. Завдяки цьому вдається на клітинному рівні перешкоджати руйнуванню клітин, з яких складаються шкіра, органи, будь-які тканини в організмі, в тому числі кісткова структура.

Вживання печеньки «Топлене молоко» впливає на стан нервової системи, стабілізуючи його завдяки що входять до складу мікроелементів. Продукт корисний для стану шкіри і волосся, дозволяє швидше рости нігтям, підтримувати здоровий колір обличчя, перешкоджає виникненню пігментних плям.

Продукт корисний для стану шкіри і волосся, дозволяє швидше рости нігтям, підтримувати здоровий колір обличчя, перешкоджає виникненню пігментних плям

Склад продукту включає кальцій, цинк і навіть фосфор, а також безліч інших макро- і мікроелементів. Вони, безумовно, приносять користь, поповнюють запаси організму, посилюють імунітет, рекомендовані для харчування дітей старше 3 років на полуденок.

Однак є й мінуси: надмірне вживання печива може викликати посилений апетит, посприяє накопичення калорій, призведе до збільшення маси тіла.

Велика кількість печива призводить також до суттєвих ризиків виникнення проблем з ендокринною системою, шлунково-кишковим трактом.

Скільки печенюшок можна з'їсти без шкоди для фігури?
Скільки калорій в молоці з печивом, приготованим вдома?