мак | Записи з міткою мак | Щоденник тата_са: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

  1. Складові:
  2. Спосіб приготування
  3. Інгредієнти для тіста:

Складові:   2 яйця   100 гр гіркого шоколаду   4 ст

Складові:

2 яйця

100 гр гіркого шоколаду

4 ст.л. цукру

1 ч.л. розпушувача тесту

4-5 груш

130 гр вершкового масла

5 ст.л. борошна

При всій простоті він виходить дуже смачним і ароматним, трохи вологим всередині. Пиріг гарний і просто так, але можна урізноманітнити його смак додаванням різних фруктів, ягід, горіхів. Цього разу готуємо шоколадний пиріг з грушею. Її шматочки додадуть десерту не тільки аромат, але і деяку додаткову «вологість». Зручно, що завжди можна експериментувати і отримувати нові смакові поєднання. Для пристрасних любителів шоколадного насолоди можна робити шоколадний пиріг і покласти замість начинки шматочки гіркого шоколаду [1].

Сьогодні - шоколадний грушевий пиріг з грушами в мультиварці VES Electric SK-A12.

Спосіб приготування

  1. Підготувати необхідні продукти. Шоколад вибирати з великим вмістом какао. Замість розпушувача можна використовувати 0,5 ч.л. гашеного харчової соди.
  2. Шоколадку поламати і покласти в миску, туди ж помістити шматочки вершкового масла. Розтопити все на водяній бані. Це можна зробити і в мікрохвильовій печі, але потрібно часто діставати миску і перемішувати її вміст, щоб суміш не підгоріла.
  3. Злегка остудити розтоплений шоколад і додати цукор і яйця.
  4. Збити все міксером. Вийде гладка однорідна маса з бульбашками.
  5. Всипати борошно (можна не просівати) і розпушувач теста.Снова перемішати за допомогою міксера.
  6. Правильно приготоване тісто буде досить густим, але воно повинно повільно стікати з ложки.
  7. Груші помити, почистити і нарізати на досить великі шматочки. Якщо шкірка не дуже товста, її можна і не зрізати.
  8. Змішати груші з тестом. Чашу мультиварки промазати маслом (вершковим або соняшниковою), викласти тісто, добре розрівняти і ущільнити, щоб усередині пирога не було пустот. Встановити програму «Випічка», 60 хвилин.
  9. Після закінчення часу перевернути готовий шоколадний пиріг на решітку вставки-пароварки. Труднощів при цьому не виникне, так як десерт досить щільний.
  10. Подавати можна практично відразу ж, шоколадний пиріг з грушами в мультиварці хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Беручи за основу такий рецепт тесту, ви можете спекти шоколадний пиріг в мультиварці з різними начинками на свій смак

Маковий торт в мультиварці неодмінно припаде до смаку всім любителям маку, а готувати його за цим рецептом дуже просто і швидко. В основі - звичайне бісквітне тісто з додаванням невеликої кількості вершкового масла. Маковий корж виходить дуже м'яким і пористим, добре вбирає крем. У підсумку торт виходить ніжним, вологим і добре просоченим. А стружка з білого шоколаду відмінно доповнює і відтіняє смак десерту.

Можна прикрасити торт з маком на свій смак - кокосовою стружкою, темним або білим (як в нашому рецепті) шоколадом, горіхами, мигдальними пелюстками, ягодами. Допускаються і будь-які відступи від рецепта з видами крему - відмінно підійде звичайна сметана, збита з цукром; смачно буде просочити коржі коньяком або ж додати його в крем. При бажанні можна і не робити торт, а просто спекти маковий корж і подавати в якості пирога - теж буде смачно. У моєму кулінарному експерименті використовувався сметанний крем з згущеним молоком , І зізнаюся, що експеримент вдався і торт вийшов надзвичайно смачним. вочной масла погасити 1 ст.л. 9% оцту)

Інгредієнти для тіста:

  • 3 яйця

  • 3 ст.л. насіння маку

  • 4 ст.л. цукру
  • 125 гр вершкового масла
  • 5 ст.л. пшеничного борошна
  • 1/2 ч.л. соди (погасити 1 ст.л. 9% оцту)

Для крему:

  • 150 гр згущеного молока

  • 150 гр сметани жирністю 20-25%

Для прикраси:

  • 70 гр білого шоколаду

Спосіб приготування

  1. Підготувати все необхідне для тесту.
  2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки поки відставити убік.
  3. Білки збити з дрібкою солі. Після появи першої піни почати потихеньку підсипати цукор, не припиняючи збивання. Продовжувати процес до придбання білками консистенції стійких твердих піків.
  4. По одному ввести жовтки, інтенсивно збиваючи міксером. Маса буде дуже пишною, приємного кремового кольору.
  5. Всипати мак, влити розтоплене вершкове масло. Додати гашене оцтом соду. Акуратно перемішати ложкою до рівномірного розподілу всіх компонентів.
  6. Просіяти борошно, знову дбайливо перемішати, щоб не було грудочок. Необхідна консистенція тесту - як густа сметана, але при цьому воно повинно залишитися повітряним.
  7. Мультиварку змастити маслом і вилити приготоване тісто. Виставити програму «Випічка», час 35 хвилин.
  8. Готувати відведений час при закритій кришці. Потім перевернути маковий корж на решітку пароварки і остудити.
  9. Гострим ножем або ниткою розрізати маковий бісквіт на дві рівні частини. Якщо дуже постаратися, то можна зробити не два, а три коржа.
  10. Підготувати продукти для крему і прикраси. Сметану краще брати якомога більше жирну.
  11. Змішати сметану зі згущеним молоком і збити міксером до пишної маси.
  12. На тарілку викласти корж і вилити половину крему. Рівномірно розподілити.
  13. Зверху накрити другим коржем. Прикрасити торт натертим на тертці білим шоколадом.
  14. Дати макової торту добре просочитися в холодильнику. Подавати з чаєм, кавою, какао або просто теплим молоком.

Як бачите, такий торт з маком в мультиварці печеться дуже швидко і часу на приготування вимагає небагато. Можна сказати, що це ідеальний варіант для лінивих господинь

  • 3 яйця
  • 100 гр гіркого шоколаду
  • 4 ст.л. борошна
  • 3 стакан вишні
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • 3 ст.л. цукру
  • дрібка солі
  • масло рослинне для змазування чаші

У кулінарії давно відомі безпрограшні смакові поєднання - це кілька продуктів, які ідеально підходять один одному. До них можна віднести полуницю і вершки, яблука і корицю. А ще одне оригінальне поєднання - це вишня і шоколад. Так чому б не поєднати їх в одному десерті і не приготувати шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці?

Завдяки тому, що білки збиваються окремо, тісто виходить дуже повітряним. Воно підніметься навіть без розпушувача або соди, але для спокою все ж краще додати зовсім небагато розпушувача, адже в рецепті використовується не какао, а досить важкий темний шоколад, та й вишні дадуть сік.

Кількість цукру для шоколадного вишневого пирога слід регулювати залежно від сорту ягід. Для цього рецепта цілком підійде і заморожена вишня, але виділилася при розморожуванні рідину потрібно буде добре віджати.

При бажанні можна полити остиглий пиріг розтопленим шоколадом, тоді смак його стане більш насиченим, а десерт вже буде схожий на тор т.

Так чому б не поєднати їх в одному десерті і не приготувати шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці?