мак | Записи з міткою мак | Щоденник тата_са: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників
Складові:
2 яйця
100 гр гіркого шоколаду
4 ст.л. цукру
1 ч.л. розпушувача тесту
4-5 груш
130 гр вершкового масла
5 ст.л. борошна
При всій простоті він виходить дуже смачним і ароматним, трохи вологим всередині. Пиріг гарний і просто так, але можна урізноманітнити його смак додаванням різних фруктів, ягід, горіхів. Цього разу готуємо шоколадний пиріг з грушею. Її шматочки додадуть десерту не тільки аромат, але і деяку додаткову «вологість». Зручно, що завжди можна експериментувати і отримувати нові смакові поєднання. Для пристрасних любителів шоколадного насолоди можна робити шоколадний пиріг і покласти замість начинки шматочки гіркого шоколаду [1].
Сьогодні - шоколадний грушевий пиріг з грушами в мультиварці VES Electric SK-A12.
Спосіб приготування
- Підготувати необхідні продукти. Шоколад вибирати з великим вмістом какао. Замість розпушувача можна використовувати 0,5 ч.л. гашеного харчової соди.
- Шоколадку поламати і покласти в миску, туди ж помістити шматочки вершкового масла. Розтопити все на водяній бані. Це можна зробити і в мікрохвильовій печі, але потрібно часто діставати миску і перемішувати її вміст, щоб суміш не підгоріла.
- Злегка остудити розтоплений шоколад і додати цукор і яйця.
- Збити все міксером. Вийде гладка однорідна маса з бульбашками.
- Всипати борошно (можна не просівати) і розпушувач теста.Снова перемішати за допомогою міксера.
- Правильно приготоване тісто буде досить густим, але воно повинно повільно стікати з ложки.
- Груші помити, почистити і нарізати на досить великі шматочки. Якщо шкірка не дуже товста, її можна і не зрізати.
- Змішати груші з тестом. Чашу мультиварки промазати маслом (вершковим або соняшниковою), викласти тісто, добре розрівняти і ущільнити, щоб усередині пирога не було пустот. Встановити програму «Випічка», 60 хвилин.
- Після закінчення часу перевернути готовий шоколадний пиріг на решітку вставки-пароварки. Труднощів при цьому не виникне, так як десерт досить щільний.
- Подавати можна практично відразу ж, шоколадний пиріг з грушами в мультиварці хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Беручи за основу такий рецепт тесту, ви можете спекти шоколадний пиріг в мультиварці з різними начинками на свій смак
Маковий торт в мультиварці неодмінно припаде до смаку всім любителям маку, а готувати його за цим рецептом дуже просто і швидко. В основі - звичайне бісквітне тісто з додаванням невеликої кількості вершкового масла. Маковий корж виходить дуже м'яким і пористим, добре вбирає крем. У підсумку торт виходить ніжним, вологим і добре просоченим. А стружка з білого шоколаду відмінно доповнює і відтіняє смак десерту.
Можна прикрасити торт з маком на свій смак - кокосовою стружкою, темним або білим (як в нашому рецепті) шоколадом, горіхами, мигдальними пелюстками, ягодами. Допускаються і будь-які відступи від рецепта з видами крему - відмінно підійде звичайна сметана, збита з цукром; смачно буде просочити коржі коньяком або ж додати його в крем. При бажанні можна і не робити торт, а просто спекти маковий корж і подавати в якості пирога - теж буде смачно. У моєму кулінарному експерименті використовувався сметанний крем з згущеним молоком , І зізнаюся, що експеримент вдався і торт вийшов надзвичайно смачним. вочной масла погасити 1 ст.л. 9% оцту)
Інгредієнти для тіста:
3 яйця
3 ст.л. насіння маку
- 4 ст.л. цукру
- 125 гр вершкового масла
- 5 ст.л. пшеничного борошна
- 1/2 ч.л. соди (погасити 1 ст.л. 9% оцту)
Для крему:
150 гр згущеного молока
- 150 гр сметани жирністю 20-25%
Для прикраси:
70 гр білого шоколаду
Спосіб приготування
- Підготувати все необхідне для тесту.
- Білки відокремити від жовтків. Жовтки поки відставити убік.
- Білки збити з дрібкою солі. Після появи першої піни почати потихеньку підсипати цукор, не припиняючи збивання. Продовжувати процес до придбання білками консистенції стійких твердих піків.
- По одному ввести жовтки, інтенсивно збиваючи міксером. Маса буде дуже пишною, приємного кремового кольору.
- Всипати мак, влити розтоплене вершкове масло. Додати гашене оцтом соду. Акуратно перемішати ложкою до рівномірного розподілу всіх компонентів.
- Просіяти борошно, знову дбайливо перемішати, щоб не було грудочок. Необхідна консистенція тесту - як густа сметана, але при цьому воно повинно залишитися повітряним.
- Мультиварку змастити маслом і вилити приготоване тісто. Виставити програму «Випічка», час 35 хвилин.
- Готувати відведений час при закритій кришці. Потім перевернути маковий корж на решітку пароварки і остудити.
- Гострим ножем або ниткою розрізати маковий бісквіт на дві рівні частини. Якщо дуже постаратися, то можна зробити не два, а три коржа.
- Підготувати продукти для крему і прикраси. Сметану краще брати якомога більше жирну.
- Змішати сметану зі згущеним молоком і збити міксером до пишної маси.
- На тарілку викласти корж і вилити половину крему. Рівномірно розподілити.
- Зверху накрити другим коржем. Прикрасити торт натертим на тертці білим шоколадом.
- Дати макової торту добре просочитися в холодильнику. Подавати з чаєм, кавою, какао або просто теплим молоком.
Як бачите, такий торт з маком в мультиварці печеться дуже швидко і часу на приготування вимагає небагато. Можна сказати, що це ідеальний варіант для лінивих господинь
- 3 яйця
- 100 гр гіркого шоколаду
- 4 ст.л. борошна
- 3 стакан вишні
- 0,5 ч.л. розпушувача
- 3 ст.л. цукру
- дрібка солі
- масло рослинне для змазування чаші
У кулінарії давно відомі безпрограшні смакові поєднання - це кілька продуктів, які ідеально підходять один одному. До них можна віднести полуницю і вершки, яблука і корицю. А ще одне оригінальне поєднання - це вишня і шоколад. Так чому б не поєднати їх в одному десерті і не приготувати шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці?
Завдяки тому, що білки збиваються окремо, тісто виходить дуже повітряним. Воно підніметься навіть без розпушувача або соди, але для спокою все ж краще додати зовсім небагато розпушувача, адже в рецепті використовується не какао, а досить важкий темний шоколад, та й вишні дадуть сік.
Кількість цукру для шоколадного вишневого пирога слід регулювати залежно від сорту ягід. Для цього рецепта цілком підійде і заморожена вишня, але виділилася при розморожуванні рідину потрібно буде добре віджати.
При бажанні можна полити остиглий пиріг розтопленим шоколадом, тоді смак його стане більш насиченим, а десерт вже буде схожий на тор т.
Так чому б не поєднати їх в одному десерті і не приготувати шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці?