Як проростити пшеницю для курей в домашніх умовах

  1. Навіщо пророщувати Пшеничні зерна є повноцінне харчування для домашніх курей - це природний корм, який відмінно засвоюється організмом птиці. У пророслої пшениці не тільки підвищуються поживні якості, а й саме зерно відчутно розм'якшується. Інакше кажучи, корисні речовини, що знаходяться в сухому зерні, перебувають у своєрідному «законсервованому» стані. Розщеплення складних жирів і крохмалю на прості вуглеводи і жирні кислоти вимагає певних зусиль від організму. Якщо ж зерносмесь попередньо проростити, то процес перетворення відбувається всередині зернятка без додаткових зусиль і, потрапляючи всередину організму птиці, такий корм відразу віддає максимум поживних речовин і мікроелементів. Мало того, пророщені зерна містять амінокислоти, вітаміни, біологічно активні речовини. Курка, вживає пророщену пшеницю, краще мчить, при цьому значно поліпшується якість її яєць, в тому числі, і в контексті інкубації. Саме тому питанням, як проростити пшеницю для годування курей, задаються ті фермери, які містять курочок-несучок. Але і звичайним курям така підгодівля буде зовсім не зайвою, а особливо, в зимовий період. Відео "Процес пророщування зерна"
  2. способи пророщування
  3. годування
  4. Відео "Чим годувати курей"

Навіщо пророщувати

Пшеничні зерна є повноцінне харчування для домашніх курей - це природний корм, який відмінно засвоюється організмом птиці. У пророслої пшениці не тільки підвищуються поживні якості, а й саме зерно відчутно розм'якшується. Інакше кажучи, корисні речовини, що знаходяться в сухому зерні, перебувають у своєрідному «законсервованому» стані. Розщеплення складних жирів і крохмалю на прості вуглеводи і жирні кислоти вимагає певних зусиль від організму. Якщо ж зерносмесь попередньо проростити, то процес перетворення відбувається всередині зернятка без додаткових зусиль і, потрапляючи всередину організму птиці, такий корм відразу віддає максимум поживних речовин і мікроелементів. Мало того, пророщені зерна містять амінокислоти, вітаміни, біологічно активні речовини. Пшеничні зерна є повноцінне харчування для домашніх курей - це природний корм, який відмінно засвоюється організмом птиці

Курка, вживає пророщену пшеницю, краще мчить, при цьому значно поліпшується якість її яєць, в тому числі, і в контексті інкубації. Саме тому питанням, як проростити пшеницю для годування курей, задаються ті фермери, які містять курочок-несучок. Але і звичайним курям така підгодівля буде зовсім не зайвою, а особливо, в зимовий період.

Відео "Процес пророщування зерна"

З відео Ви дізнаєтеся, як пророщувати зерно для курей.

способи пророщування

Найкращим чином для пророщування підходять пшениця, ячмінь або овес. Процес повинен протікати в теплому приміщенні (з температурою не нижче +20 градусів). Робиться це в такий спосіб: підготовлене зерно на 24 години потрібно замочити в теплій воді, а потім розсипати на дерев'яній поверхні шаром близько 5 см (краще використовувати спеціальні дерев'яні ящики). Пророщування зерносмеси триває близько трьох днів, з регулярним перемішуванням, до того моменту, коли з'являться паростки близько 0,5 см. Таке зерно вже можна згодовувати птиці, вона повинна складати близько 40% від добової норми зернового корму. Найкращим чином для пророщування підходять пшениця, ячмінь або овес

Якщо ви хочете додати до пташиного раціону вітамін А, тоді варто продовжувати пророщувати зерна до появи невеликого зеленого зросту, не більше 6 см. Це відбудеться набагато швидше, якщо ємності з ними будуть перебувати на сонці. Коли зелень буде отримана, зерна можна віддати курям разом з нею, а можна зрізати пагони і згодувати птахам, а саме зерно продовжити пророщувати, вже через кілька днів в вашому розпорядженні буде наступна порція вітамінних паростків.

І ще один спосіб підготовки поживного корму - дрожжевание. Така обробка ефективно впливає на підвищення несучості курочок. Дрожжевание проводять в будь-яких містких ємностях, при цьому температура повітря в приміщенні повинна бути на рівні 20-25 градусів.

В обрану ємність наливають гарячу воду (з розрахунку 1,5 літра на кожен кілограм борошна), додають до неї розчинені дріжджі (потрібно взяти по 100 г дріжджів на кожні 10 кг корму). Тепер прийшов час засипати концентровану борошняну суміш при постійному помішуванні. Готова маса повинна досягти консистенції густої сметани. В обрану ємність наливають гарячу воду (з розрахунку 1,5 літра на кожен кілограм борошна), додають до неї розчинені дріжджі (потрібно взяти по 100 г дріжджів на кожні 10 кг корму) Товщина шару готової маси не повинна перевищувати 0,4 м, а саму ємність забороняється накривати щільною кришкою. При цьому важливо регулярно - не рідше 12 разів на добу - перемішувати масу. Весь процес займе близько 5 годин, в зимовий час може розтягнутися на 9 годин. Коли все буде готово, масу змішують з основним кормом у співвідношенні 1: 5 і дають птиці.

годування

У годівлі курей дуже важливо дотримуватися встановленого режиму, птиці повинні чітко знати час, коли вони отримують їжу. При цьому порції, які їсть птах, повинні бути приблизно однакові.

Перегодовування або недостатнє годування однаково згубно для курей. Ранковий прийом їжі птах повинна отримати тільки прокинеться, а ввечері - за годину-півтора до того, як відправиться спати.

Відео "Чим годувати курей"

З відео Ви дізнаєтеся, ніж необхідно годувати курей для повноцінного зростання.